Online ontwikkelingen

Glasvezel wordt steeds meer en meer gebruikt door huishoudens en bedrijven. Nu wordt dit materiaal ook al meer populair in het gebruik over lange afstanden. Dankzij nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot vernieuwde technologie is het mogelijk om ruis te onderdrukken waardoor het internetsignaal beter wordt voorgestuwd. Hierdoor worden data verzonden met hogere snelheden.

Amerikaans onderzoek

De theorie achter dit onderzoek is dat er twee signalen worden verstuurd die bij de ontvanger over elkaar worden gelegd. Zo gaat alle onbruikbare ruis verloren. Dankzij het feit dat stroom zo ook beter gebruikt kan worden kan het internetsignaal ook nog eens beter verstuurd worden. Zo kan er een snelheid verkregen worden van 400 Gbps . Vele malen sneller dan de snelste verbinding in Nederland.

Nieuwe oplossing

Er waren al diverse oplossingen bedacht voor het wegnemen van ruis, maar deze vereisten allemaal het aanbrengen van een apparaatjes op de internet-onderzeekabel, soms tot op de zeebodem. Deze oplossingen zijn te realiseren, hoewel niet effectief genoeg. Ook op de bodem van de zee kan er namelijk veel mis gaan. Deze nieuwe oplossing ligt eigenlijk het meest voor de hand en de positieve bijkomstigheid is dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van extra apparatuur.

Gebruik van deze oplossing

Over het in gebruik nemen van deze oplossing zijn nog geen gerichte uitspraken gedaan. Deze oplossing is tot nog toe het meest aantrekkelijk en meest rendabel. Dankzij deze mogelijkheid kan er veel sneller internetverkeer plaatsvinden dat aan alle gebruikers ten goede komt. 

Terug naar overzicht