SEO advies

Een goede SEO tekst bestaat uit geschreven tekst die ondersteund wordt door zoekwoorden. Deze zoekwoorden staan verspreid door de tekst. Let hierbij wel op dat je de tekst niet gaat schrijven om maar zo veel mogelijk zoekwoorden op te kunnen nemen. Een SEO tekst bestaat maximaal voor ongeveer 4% uit het zoekwoord. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om de zoekwoorden te verwerken in de koppen van het website artikel. Baseer ook je tekst op het zoekvolume en op welke woorden er het meest gezocht wordt.

Indexering van je website

Bots en spiders worden door zoekmachines gebruikt om door websites te kunnen navigeren. Kopieën van informatie worden opgeslagen in zogenaamde indexen. De indexen van zoekmachines zijn als het ware databases. Aan de hand van deze databases bepaalt de zoekmachine op welke plaats in de zoekresultaten jouw website terug te vinden is. Zorg ervoor dat een zoekmachine dus goed kan navigeren. Ook wanneer er problemen of fouten op je webpagina zijn, kun je deze zo snel mogelijk verhelpen en zo de indexering verhogen.

Pas linkbuilding toe

Linkbuilding is een van de makkelijkste manieren om het maximale uit je eigen website te halen. Zo kun je met behulp van linkbuilding eenvoudig je vindbaarheid vergroten. Je kunt websites die reviews aanbieden vragen of je van deze reviews gebruik mag maken op je eigen website. Daarnaast kun je ook social media inzetten om content van je eigen website te delen met volgers. Overigens kun je middels de domeinnaam van je website jezelf het leven een stuk aangenamer maken. Gebruik een domeinnaam die je dienst of onderwerp goed aan geeft. Domein broker diensten als van Mr-domein voor het kopen van een domeinnaam (www.mr-domein.nl voor het kopen of huren van een domeinnaam) kunnen goed bij helpen een geschikte domeinnaam met historie en backlinks te verkrijgen. Je kunt dan zelfs al een vliegende start maken.

Content op je website

Als je zelf beschikt over goede content op je website, zullen andere links plaatsen naar jouw website. Als je genoeg content hebt op je website die gerelateerd is aan jouw product, heb je meer kans om genoemd te worden op andere websites. Het aanbieden van goede content is gunstig voor je lezers. Je vergroot zo je naamsbekendheid. Copywriting is dus van groot belang. Wellicht kan het handig zijn om tips over het juiste gebruik van teksten te lezen voor je start met je website. Met name als je schrijft met commerciele doelen in het achterhoofd. Op SEO marktplaats vind je uitleg over het belang en de technieken van teksten in dit een artikel over copywriting. Alles wat je moet weten over copywriting voor een website met als hoofddoel seo zul je hier vinden.

Terug naar overzicht