Webdesign advies

Een webdesign dient een doel. Dit doel kan bijvoorbeeld het geven van informatie zijn of een webshop. Welk doel er ook nagestreefd dient te worden, het is van groot belang dat een website functioneel is. Een website die zijn doel mist, is in andere woorden volkomen nutteloos. Zo moet het voor een klant in een webshop vanzelf sprekend zijn hoe de klant producten kan bestellen.

Verbind design met boodschap

Bedrijven hebben natuurlijk een eigen boodschap die ze graag willen uitdragen. Deze boodschap kan door middel van een goed webdesign verweven worden in de vorm, kleur en typografie van de website. De bezoeker herkent zo het bedrijf achter de website. Het webdesign draagt zo bij aan het overbrengen van de boodschap. Ook de layout en structuur van de website spelen hierin mee. De boodschap kun je ook laten doorklinken in je huisstijl en logo.

Geen frames of tabellen

Zowel frames als tabellen zwakken verminderen de indexering van een website. Bots en spiders hebben moeite met het indexeren van een website. Zo zakt de website alleen maar in de zoekresultaten. Zeker als de frames niet geheel zijn bijgewerkt zijn zoekrobots niet in staat om de pagina's te kunnen indexeren.

Pas op met afbeeldingen

Zoekrobots kunnen afbeeldingen helaas niet lezen. Afbeeldingen zijn wel goed te gebruiken als ze de tekst op een pagina kunnen ondersteunen. Wanneer de alt-omschrijving gebruikt wordt en deze ingevuld wordt met keywords, zijn bots of spiders wel in staat om afbeeldingen te lezen. Een geoptimaliseerde afbeelding komt de kwaliteit ten goede.

Meer tips vind je op de websiteforum pagina voor webdesign : https://www.websiteforum.nl/website-laten-maken/webdesign/ - Ook voor de aanvraag van een offerte voor webdesign kun je deze pagina bezoeken.

Terug naar overzicht