Welke browser

Wat voor activiteiten hou jij er op het internet op na? Afhankelijk van wat jij wil en welke activiteiten jij voornamelijk hebt op het internet kun je een browser kiezen. Zo is Firefox bijvoorbeeld een erg betrouwbare browser, maar is Google Chrome vanwege minimalistische opzet erg snel om te surfen. Iedere browser heeft zijn eigen functies en een browser als Safari is uitsluitend geschikt voor Mac gebruikers.

Ontwikkelingen van browsers

Tot ongeveer 2004 was Internet Explorer de meest gebruikte browser. Hiervoor leverde Microsoft automatisch Internet Explorer mee met Windows. Aan het eind van 2004 kwam Mozzilla Firefox opkomst . Sinds 2008 heeft Google Chrome, is er de Opera Browser en Safari. Deze browsers worden tegenwoordig het meest gebruikt vanwege hun grote betrouwbaarheid en snelheid. Daarnaast vinden er ook regelmatig updates van browsers plaats, waarbij diverse functies veranderd kunnen worden of uitgebreid worden.

Mac gebruikers

Internet Explorer wordt niet meer ondersteund op Mac. Safari is de eigen browser van apple. Naast deze browser worden ook Opera en Firefox ondersteund op de Mac.  Safari biedt Mac gebruikers geavanceerde privacy instellingen, het onthoudt webpagina's in een leeslijst zodat er ook verder gelezen kan worden als er geen internetverbinding is. Safari ondersteunt ook de nieuwste versie van Javascript.

Hoe browser kiezen

De manier waarop jij een browser kiest is, bepaal je geheel zelf. Je kunt aan de slag gaan met verschillende browsers en zo testen welke jij het makkelijkst vindt om mee te werken. De verschillende browsers worden regelmatig geupdate, dus het kan zijn dat als je een nieuwe versie installeert, je aan gebruiksvriendelijkheid inlevert.

Terug naar overzicht